Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняем мъж на 48 г., за това, че на автомагистрала „Тракия“, в участъка край Цалапица, е дал като подкуп сумата от 400 лева на двама полицейски служители, за да не извършат действия по служба - проверка на автомобила, в който превозвал мигранти, съобщиха от обвинението.

Хванаха мигранти край Омуртаг и Габрово

Той е обвинен и за това, че противозаконно е подпомогнал трима граждани на Сирия да пребивават и да преминават незаконно през страната. На 21 ноември, на автомагистрала, полицейски служители спрели за проверка автомобил.

Те поискали документите му, при което водачът излязъл от автомобила, за да им ги даде. Мъжът поставил документите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Той е бил задържан. При извършена проверка в багажното отделение на колата са били открити трима чужденци без документи за самоличност.

Откриха мигранти в гората над Ихтиман, изоставени от каналджии (ВИДЕО)

Установено е, че те са граждани на Сирия - двама от тях младежи на 16 г. и момче на 12 г. Пътували в посока към София. Настанени са в Миграционен център. Обвиняемият е задържан за 72 часа.

Наказанието, предвидено от закона по първото повдигнато обвинение спрямо извършителя, е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а по второто - лишаване от свобода от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лева.