/ Thinkstock/Getty Images
19-годишен младеж е задържан от полицията, след като счупил стъкло с монети  Районното управление на полицията в Мадан.

Седем дни арест за младеж, скачал върху кола и ругал жена

Всичко започнало в раните часове днес, като около 5:00 часа сутринта е подаден сигнал за вдигане на шум в закусвалня, в миньорски град. Оказало се че петима младежи  спорили чия кола е по-хубава.

Заради крясъците на висок тон на всеки от групата е съставен акт за нарушаване на обществения ред. След намесата на органите на реда, групата се разотива, но момче на 19 години и трима мъже отиват да търсят друго момче на 20 г. в дома му.

Задържаха младеж, нанесъл щети за 7 000 лв. на фирмен бус

При влизането в жилището, е била само майката на 20-годишното момче. Мъжете са излезли навън и след подаден сигнал от жената са били задържани от служители на РУ-Мадан.

Разбирайки за нахлуването и за това, че нарушителите са задържани, момчето е отишло в полицейското управление в Мадан, където в явно нетрезво състояние започнал да отправя ругатни и обидни думи, хвърлил шепа монети към стъклото на паспортна служба и го счупил.

Арестуваха още двама вандали, вилнели в центъра на Велинград (СНИМКИ)

С решение на Районен съд, за проява на дребно хулиганство на момчето е наложено административно наказание "задържане за срок от четири денонощия в структурно звено на МВР".

Срещу останалите четирима мъже е образувано досъдебно производство за влизане в чуждо жилище и за задържани за 24 часа.