/ вода / вода / ThinkStock/Getty Images
Осигуряване на агрегати за помпените станции на Пампорово, Мугла, Доспат и Борино, за да не се допуска прекъсване на водоснабдяването в районите при тежки зимни условия. Това е бил един от основните въпроси, който е бил разглеждан по време на първото за 2019 година, редовно общо събрание на Асоциацията по „ВиК“-Смолян.

Избират двама управители на две общински дружества в Смолян

Въпросът е бил повдигнат от областният управител Недялко Славов, който е председател на Асоциацията. В тази връзка, е била обсъдена възможността за наемането на агрегати, защото инвестицията в закупуването им би била неоправдано висока.

Въвеждат лятно разписание на автобусите в Смолян още от 1 април, заради малкото пътници

Един от вариантите е сключване на договори за наем на агрегати от фирми в региона. Припомняме ви, че при последният сериозен снеговалеж, десетки населени места във въпросните райони , освен без ток, стояха няколко дни и без вода.

На заседанието е станало ясно, че „ВиК“ ЕООД-Смолян предвижда инвестиции за 2019 година, възлизащи на 846 хил. лв. Парите ще бъдат предназначени предимно в подобряване на водопроводната и канализационната мрежа в десетте общини на територията на област Смолян.