В. Милтенов: Стратегията за развитието на спорта да се базира на традициите в региона
В. Милтенов: Стратегията за развитието на спорта да се базира на традициите в региона / netinfo

Своето виждане за развитието на спорта в Пазарджишки регион представи пред спортни деятели кандидатът за кмет на общината, издигнат от коалиция „НДСВ, Партия на българските жени и Българска партия „Либерали“ Валентин Милтенов. Той подчерта, че бъдещата стратегия трябва да бъде изработена с тяхно участие и да се базира на традициите, които Пазарджик има в спортната сфера. „За развитието на спорта е нужна цялостна стратегия и трябва да е ясно кои спортове приоритетно ще развиваме и с какви кадри разполагаме“, каза пред пазарджишките спортисти и треньори кандидатът за кмет на общината Валентин Милтенов. Според него е необходимо спортната база, както в училищата, така и извън тях, да бъде ремонтирана и развита и да има тясна връзка и сътрудничество между училищата и спортните клубове.

Треньорът на баскетболен клуб „Хебър“ Стоян Шантов посочи като нерешен проблема с ползването на Спортна зала „В.Левски“. „Спортните бази се ползват не по предназначение и проблемът е чисто организационен“, заяви Стоян Шантов. Той посочи, че много често различни културни мероприятия нарушават предварително изработения им график за тренировки, налага се в последния момент да отменят тренировки, а в същото време други зали в Пазарджик стоят неизползвани.
Йордан Биков настоя за Клуб на спортиста и Музей на спортната слава на Пазарджик, които да бъдат винаги отворени, а не помещенията да се държат от партийни организации, както в момента.
Председателят на волейболен клуб „Хебър“ Витка Дончева каза, че бъдещата стратегия за развитието на спорта трябва да вземе предвид наличната спортна база, нейното използване и да се създаде добра организация за това. Трябва да бъдат подбрани и добри ръководни кадри, да се разкрият спортни паралелки към бившето спортно училище и финансирането за клубовете да е съгласно изработени критерии, а не „на калпак“.
Спортните деятели поставиха като проблем и отоплението на Спортната зала. „При тези отрицателни температури в залата само разболяваме децата, те се отказват и ги губим за спорта“, каза бадминтонистът Борис Кисов.
Кандидатът за кмет Валентин Милтенов пое ангажимент пред спортистите и треньорите да се чуе тяхната дума при разработването на бъдеща стратегия за развитието на спорта в община Пазарджик.