/ БГНЕС
Движението в тунела „Траянови врата“ и днес ще се осъществява в една лента, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“. От 10.00 до 12.00 ч. автомобилите ще преминават в активната лента, а от 12.30 до 15.00 ч. - в изпреварващата. Временната организация се налага за ремонт на светофарната и пожароизвестителната система.
 
Продължават и строителните дейности по околовръстното шосе „Стоян Ангелов“ в Пазарджик. Движението по отсечката от пресечката с ул. „Осми март“ до кръстовището с бул. „Георги Бенковски“, както и в района на самото кръстовище, става двупосочно в едното платно заради полагане на нова настилка. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Проблемни остават и две републикански шосета, където има тежки повреди и все още не се правят ремонти. Забранено е преминаването на автомобили над 10 тона по моста на изхода на село Бошуля към Ветрен.

Обходният маршрут е село Звъничево - Септемврийска ханчета - Септември - кръговото кръстовище с пътя за Ветрен - село Бошуля. Все още не е ремонтирано и шосето Панагюрище - Панагюрски колонии в участъка от км 75+475 до км 75+525, където се преминава в едното платно заради пропадане на банкета.