/ Община Пловдив
С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика днес от 10.00 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 147-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида в памет на Дякона.

Слово пред паметника ще произнесе Павлина Николова - зам.-председател на Общински комитет "Васил Левски" Пловдив, читалищен деятел, член на СНБП, носител на наградата "На ползу роду" на Общински читалищен съюз Пловдив. Водещ на възпоменателното честване ще е Златко Павлов.

Карловци сведоха глави пред Апостола (СНИМКИ)

В церемонията по традиция  участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, народни представители, председателят на Общински съвет - Пловдив Александър Държиков, Областният управител Дани Каназирева, както и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, командването на Пловдивския гарнизон и др.

Асеновградчани тръгват към Мулдавския манастир в памет на Левски

В Асеновград пред паметника на Васил Левски също ще се състоят възпоменателен митинг и панихида. Слово ще изнесе Шинка Дичева – преподавател по български език и литература в ОМГ „Академик Кирил Попов” – Пловдив. Ще бъдат поднесени венци и цветя от кмета на града д-р Христо Грудев, заместниците му, политически партии и обществени организации, както и граждани.

Община Асеновград

Събитието е в 12.00 ч. Организатори са община Асеновград, Архиерейско наместничество и Военно формирование 24490.