/ / Thinkstock/Getty Images
метъл фест
97213
метъл фест
  • метъл фест
България, и в частност Пловдив, за първи път участва в мащабния хард-рок и метъл фестивал Метъл Юнайтед Уърлд Уайд, който се организира на световно ниво. Това анонсира в интервю за Дарик ивент мениджъра и музикант Тони Арнаудов, по-известен в ъндърграунд средите като Тони Сатаната.

Към момента са присъединени 41 държави, 62 града и над 420 групи. Прави впечатление, че в международния проект участват държави като Зимбабве, Ботсвана, Южна Африка, Китай, Сирия и Ливан.

Мотото на мащабното събитие е “United we stand, divided we fall!” (Обединението прави силата). Групите, които се включват от наша страна, са Кросфайър, Ентроунмънт, Зуум и Руутс ъв Дизийз.

Фестивалът ще се проведе утре вечер от 20.00 вечерта до 05.00 часа сутринта в клуб „Полинеро плейс“. Входът е свободен. Това е жест към българските фенове, които обичат и подкрепят метъл сцената и бандите, каза Сатаната.

Той допълни, че на 5-ти има рожден ден, а на 6-ти ще има много именици, с които ще празнуват както по време на официалната част, така и по време на джем сешъна.

Чуйте интервюто в приложеното аудио.