/ netinfo
С много игри с велосипеди и тротинетки отбелязаха Седмицата на мобилността в детска градина „Светла“. Специален гост бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев, който дойде на колело в детското заведение.

Кметът на район „Западен” раздава курбан за здраве

Днешният ден се превърна в истински празник за възпитаниците на детска градина „Светла“. С много смях и игри те се запознаха с правилата, които трябва да спазват, когато се придвижват на велосипед или тротинетка по улиците. Към тях се присъедини и кметът Димитър Колев, който дойде с личното си колело и поведе децата по специално създаденото трасе.

Той още веднъж подчерта колко важно е те да внимават, когато се движат по улиците и да спазват правилата за движение. Децата имаха възможност да изпробват и новата фитнес площадка на открито, изградена по съвместен проект с община Пловдив.

Малчуганите толкова харесаха днешната инициатива, че помолиха кмета да убеди директора на „Светла“ Людмила Тошева подобни събития да се организират по-често. Това бе поредната проява, с която в „Западен“ се отбелязва Седмицата на мобилността, като в нея се включват почти всички учебни заведения от района.

Възстановиха спортна площадка в „Западен“

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода от 16 до 22 септември и цели насърчаването на европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и се провежда под мотото „Комбинирай, движи се!“.