Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Частично бедствено положение обявиха от община Калояново в селата Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна махала, Черноземен и Ръжево.

Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, разположени по поречието на река Стряма, съобщи кметът на общината Виктория Михайлова. Дървеният мост на село Песнопой е в негодно за ползване състояние, понтонният мост на Иван Вазово е в същото състояние. 

В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите при роднини. Към момента всички евакуирани вече са по домовете си, защото водата се е оттекла, допълни Михайлова.

След рекордните 191 литра на квадратен метър дъжд: Каква е ситуацията в Карловско

Вода няма и в Долна махала, и в Горна махала. Очаква се екипите на двете дружества - ЕВН и ВиК да започнат възстановяване на щетите. Към момента се чака водата да се оттече, за да да може общинска комисия да опише нанесените от водата щети, каза още кметът на Калояново.

Големият и малкият мост на Черноземен са били залети, но водата се оттича, вече са стабилни и може да преминава по тях. Наводнени са земеделски земи, стадионът и две фирми, които са разположени по поречието на река Стряма. Срутени са два стълба на ЕВН, заради което източната част на селото е без електричество. В цял Черноземен няма вода, защото помпената станция не работи заради прекъснатото ел. захранване. 
БТА