Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
На 6 август 2007 г., след няколко часа интензивни валежи лудогорското градче бе пометено от 2-метрова приливна вълна, 8 души загинаха
Пороен дъжд в Цар Калоян наводни къщи, дворове, мазета и улици. За около половин час над града късно снощи се изсипаха 38 литра на квадратен метър, съобщи заместник-кметът на общината Ивайло Тонев. 

Проливният дъжд е повлякъл и автомобил под моста в центъра на града. Късно снощи коритото на реката е разчистено частично, като днес екипите ще продължат с работата си по почистването на събраната тиня и наноси, довлечени от водата под моста, каза Тонев.

Той посочи, че данни за пострадали хора няма. Обстановката се нормализира. Предстои да бъдат обходени жилищните имоти, за да се види какви са пораженията. Ще бъдат почистени и тинята и пръстта, натрупани по улиците.

15 г. след наводнението в Цар Калоян: Хората изтръпват от страх при всеки проливен дъжд

На 6 август 2007 г., след няколко часа интензивни валежи лудогорското градче е пометено от двуметрова приливна вълна, идваща по течението на река Хлебаровска.

Загиват осем души, сред които и 7-годишно дете. Над 50 къщи са напълно разрушени, а стотици са частично повредени и нуждаещи се от ремонт.
БТА