автосъстезание
автосъстезание / iStock/Getty Images
В уникално по рода си автосъстезание ще се впуснат днес пациенти на Онкологичния център към болницата в Панагюрище и техните лекуващи лекари. Родеото ще бъде от 10,00 часа в двора на лечебното заведение, който ще бъде превърнат в полигон, съобщи един от организаторите – Виктор Узунов, който също е пациент.

Жури от хора „с бензин в кръвта“ ще оценява майсторското шофиране на участниците, като за да няма съмнения за пристрастие, онкоболните и медиците ще мерят сили поотделно. Най-добре представилите се ще бъдат отличени с купи и различни награди, осигурени от спонсори и с подкрепата но Ордена на рицарите тамплиери. 

Пловдивски училища дариха близо 17 000 лева в полза на кампания за онкоболни деца


Подобно атрактивно събитие за болни хора се прави за първи път в страната, отбелязва Узунов, който е дългогодишен журналист и водещ на различни предавания за автомобилизъм. Идеята е на ръководителката на Онкоцентъра д-р Росица Кръстева, която поела и повечето организационни въпроси. Целта е да се покаже, че ракът не е присъда, че хората с тази диагноза могат да имат пълноценен живот при навременно и подходящо лечение.

Съревнованието символично е наречено „Победители“, подсказвайки, че смятаните за страшни заболявания също могат да бъдат победени.