Троянска война с брадви и бухалки в ромската махала на Асеновград
Троянска война с брадви и бухалки в ромската махала на Асеновград / netinfo

Двама братя са с опасност за живота, а баща и двамата му синове - в ареста, след сбиване за жена снощи в Асеновград. В мелето са участвали десетина мъже от два рода. Инцидентът е възникнал в барче в ромската махала. По-късно един от участниците в побоя е нападнал друг с брадва в кабинет на местната Бърза помощ пред очите на лекар, сестра и пациентка на системи, обясниха полицаи. Днес в асеновградската ромска махала има засилено полицейско присъствие, за да се предотврати нов инцидент.

Причина за скандала е 18-годишната Атидже. Преди две години тя живяла със Синбад Алиев, но после избягала при съседа му Любомир Асенов, от когото в момента чака дете. Зарязаният Синбад и брат му Живко са нападнали с бухалки в заведението новия избранник на Атидже и двамата му братя Шенко и Емил. В боя са участвали десетина мъже от двете фамилии.

Минути по-късно бившият свекър на избягалата булка Орхан Алиев е нападнал с брадва новия й мъж и братята му в спешния кабинет на асеновградската болница, където пострадалите потърсили лекарска помощ. Това е станало пред очите на току-що реанимирана пациентка и медицинския екип, казаха от полицията.

Най-тежко пострадали са 22-годишният настоящ мъж на Атидже – Любомир, и неговият 27-годишен брат Шенко. Двамата са с фрактури на черепите и тази сутрин са претърпяли неврохирургични операции.

В ареста на РПУ-Асеновград са 45-годишният Орхан Алиев и синовете му Синбад и Живко. Орхан е направил самопризнания и е посочил мястото, където е скрил брадвата, с която е удрял мъжете от другия род. Материалите по случая ще бъдат докладвани днес в Районна прокуратура.