/ ThinkStock/Getty Images
По три участъка в Панагюрска община текат ремонти и са въведени ограничения за движението, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Подобна е ситуацията по едно от шосетата в Родопите.

Ограничения заради ремонти по пътищата в Пазарджишко

Най-рисков е участъкът от Панагюрище до Панагюрски колонии от километър 75+475 до 75+525, където има пропадане на банкета. Препоръката е придвижването оттам да става с повишено внимание. Мястото е обозначено с пътни знаци. Очаква се проблемът да бъде отстранен до 30 юни.

Преминаването по пътя от Панагюрски колонии до Златица от километър 59+500 до 67+200 става само в едната лента. За частична подмяна на асфалта там поетапно ще се затварят дясната или лявата лента. Срокът за приключване е 27 юни.

Три пътни участъка в Пазарджишко с ограничения заради ремонти

По шосето от Панагюрище до Оборище между километър 43 и 84 движението също е в една лента със затваряне на едното или другото платно, в което за момента се полага нова настилка, дейностите ще продължат до края на месеца.

По пътя Сърница-Каратепе от километър 26 до 45+500 пък се прави профилактика на банкети и вадене на ивици. Срокът също е до 30 юни, а препоръката е в този участък придвижването да става с повишено внимание и съобразена скорост.

Ремонти затрудняват движението по пътя Варвара-Велинград

Остава в сила и ограничението за моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен. По него е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона. За тях е определен обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.

В областния град продължава ремонтът на околовръстното шосе „Стоян Ангелов“, където също преминаването е само в едното платно. Заради дъждовете в няколко участъка има риск от падащи камъни - Пещера-Батак-Широка поляна, Варвара-гара Костандово, Юндола-Голямо Белово.