/ БГНЕС
Двудневен траур обявиха в община Неделино в памет на загиналите младежи при катастрофа снощи край родопския град. Ден на траур ще има и в община Златоград, обявиха по-рано днес от управата на града. 

Тежка катастрофа с жертви край Неделино

"Загиналите в нелепата катастрофа млади хора са жители на село Долен, община Златоград. Тежката катастрофа, която отне живота и на трите момчета стана в района на бившия военен завод. Като кмет на Община Неделино изказвам своите лични съболезнования, както и тези на цялата ни общественост към семействата, загубили чедата си в тази огромна човешка трагедия и обявявам двудневен траур, за да почетем паметта им", се казва в обръщението на кметът на община Неделино Боян Кехайов.

По повод внезапната и нелепа смърт на Борислав Хаджиев, Мартин Караасенов и Огнян Сапунджиев - жители на село Долен, е обявен и Ден на траур в Община Златоград.
Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на носещите тела. Отменени са всички увеселителни мероприятия", посочва в обръщение и кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

"Травмата е жестока! Изказвам своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при нелепия инцидент, за безвъзвратната загуба на човешки живот. Водачи на МПС, бъдете внимателни и разумни на пътя, на улицата, където и да сте", призовава Янчев в съобщението си.

Две 18-годишни момчета загинаха при тежка катастрофа край Сливен

Пътният инцидент става в сряда вечерта около 22:20 ч, малко преди Неделино, като загиналите са се движили с лек автомобил БМВ, което се ударило странично в микробус „Мерцедес“. Предполага се, че причината е превишена скорост.   

На място загиват две от момчетата, а третото в болницата в Златоград, в следствие на тежките травми, уточни старши комисар Димов. Пострадал е и шофьорът на микробуса, който е настанен в болница без опасност за живота.