/ Адриан Кулев, Dariknews.bg
Трима младежи загинаха при тежка катастрофа тази нощ по пътя Долен – Неделино. Това потвърди за Дарик началникът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Загиналите са на 23, 24 и 27 години. Те са от златоградското село Долен. Пътният инцидент става в сряда вечерта около 22:20 ч, малко преди Неделино, като загиналите са се движили с лек автомобил БМВ, което се ударило странично в микробус „Мерцедес“. Предполага се, че причината е превишена скорост.   

Две 18-годишни момчета загинаха при тежка катастрофа край Сливен


На място загиват две от момчетата, а третото в болницата в Златоград, в следствие на тежките травми, уточни старши комисар Димов. Пострадал е и шофьорът на микробуса, който е настанен в болница без опасност за живота.

Адриан Кулев, Dariknews.bg

Най-младият от тях, който е на 23 години, е бил за две години студент в София, но се отказал от следването и се захванал да работи в сферата на строителството. И другите двама, които са на 24 и 26 години, също работили в този бранш, като единият е бил и в чужбина. В сряда вечерта решили да отидат на дискотека в Неделино и на връщане е станала голямата трагедия, коментират в родното село на загиналите.

Община Златоград обяви ден на траур в памет на загиналите. Кметът на Златоград Мирослав Янчев изрази готовност при нужда да окаже помощ на почернените семейства.