Топят леда по малките улички на Пловдив, в областта няма места без ток
Топят леда по малките улички на Пловдив, в областта няма места без ток / vbox7
Иван Стоянов разчистване лед
83635
Иван Стоянов разчистване лед
  • Иван Стоянов разчистване лед

Чистенето на сняг и лед по вътрешнокварталните улици и тротоарите на Пловдив продължава и днес, съобщи директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

"Основните булеварди в града са сухи. Ще се чисти с машини, разпръсквайки калциев дихлорид, и на ръка. До този час нямаме сигнали за паднали клони, които да пречат на движението или да са предизвикали инциденти. Затова днес започваме да чистим малките улици от ледените коловози, които са се образували от снега, който гражданите са махали от колите си", уточни Стоянов.

Екипите на EVN България успяха да нормализират електрозахранването за населените места в Югоизточна България, които бяха засегнати от тежкия снеговалеж през последните дни. Към 09:00 ч. днес само единични села или махали в труднодостъпни райони имат смущения в електрозахранването като се работи и по тяхното окончателно възстановяване. Дружеството остава в готовност за реакция в случай на ново влошаване на метеорологичните условия, уточняват от EVN.

Пътищата в Пловдивско са почистени, опесъчени и проходими при зимни условия, съобщават от Областното пътно управление - Пловдив. Движението в пловдивския участък на АМ "Тракия" се извършва без ограничения. Не може да се преминава по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18, заради разрушена настилка. Ограничение на движението е въведено и при км 19 на пътя Леново-Поройна. Обходният маршрут е Асеновград-Тополово-Леново. Затворен за движение остава проходът Троян - Кърнаре.