/ Община Асеновград
Тонове отпадъци разчистиха служители по чистотата в Асеновград от нерегламентирано сметище край Козановско шосе. То се намира в близост до параклиса "Св. Илия", уточниха от общинската администрация. Хартия, найлон, пластмасови, хранителни и др. боклуци събраха от почистващата фирма. 

РИОСВ-Хасково глоби с 10 000 лв. фирма за неразчистени в срок отпадъци

Втора седмица в общината разчистват незаконните сметища в района. Установени са общо девет, до този момент са почистени половината, като на места това става и ръчно. Разчистени от отпадъци са и двата гробищни парка в града, както и от двете страни на пътното платно на Козановско шосе.

Община Асеновград

Обработват се и зоните при входно-изходните артерии на Асеновград. Предстои премахване на нерегламентирано натрупаните отпадъци и край отсечка от пътя между кварталите „Запад” и Долни Воден.

Полицията и РИОСВ установиха три незаконни сметища в Плевенско

На всички почистени от нерегламентирано замърсяване зони са поставени предупредителни табели, които забраняват изхвърлянето на отпадъци. Глобата при констатиране на нарушители е от 150 лева до 500 лева.

Община Асеновград

Кметовете на населените места в община Асеновград са оторизирани да налагат глоби при констатиране на лице, което изхвърля отпадъци на нерегламентирано за целта места.

Община Асеновград