/ Дарик Добрич
Полицията и РИОСВ установиха три незаконни сметища в Плевенско, съобщиха от ОД на МВР-Плевен.

РИОСВ проверява сигнал за нефтено петно край „Дунав мост“ 2

На 18 октомври, служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност", от Базова научно-техническа лаборатория и от специализирани полицейски сили при ОД на МВР, съвместно с представители на РИОСВ са извършили проверка в землището на село Буковлък за нерегламентирани сметища за строителни и битови отпадъци.

Установени са три незаконни сметища. Едното е поземлен имот, с приблизителни размери 100 метра дължина и 50 метра широчина. Другото е поземлен имот с приблизителни размери 150 метра дължина и 100 метра широчина.

Спартански: Милиони изтичат в тоалетната чиния, заради нерегламентирано изхвърляне на боклук

И двете имат отпадъци предимно с характер на строителни - парчета тухли, керемиди, фаянс и късове асфалтово - бетонова настилка, покрита със земна маса, уплътнена и подравнена.

Третото сметище е извън регулацията на селото и там е установено наличие на множество битови и строителни отпадъци. Значителна част от сметището е засипано със земна маса и подравнено в горната му част. На място са съставени констативни протоколи, извършено е видеозаснемане и е изготвен снимков материал. Уведомена е Окръжна прокуратура.