Състоянието на пострадалото 5-годишно дете на пистата в Пампорово се подобрява 

/ netinfo
Добри новини има за състоянието на 5-годишното дете, което пострада в началото на седмицата на пистата в Пампорово. „Леко се подобрява, в постоянен контакт сме с лечебното заведение. Нормализирал се е пулсът на детето, напрежението - налягането е започнало да спада, има индикации за подобряване от вчера и днес“, коментира изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков. Той посочи, че дружеството се стреми да помага, с каквото може.

Остава тежко състоянието на пострадалото дете на пистата в Пампорово

„Медиците в Пловдив явно за момента владеят положението и сме им благодарни за усилията“, добави Беляков. Той отново изрази готовност, при необходимост да подсигурят транспорт, включително и хеликоптер за пострадалото дете.

Дете е с опасност за живота след инцидент в Пампорово

Припомняме ви, че в понеделник по обяд, 5-годишното дете, което е русначе бе ударено от 15-годишен сноубордист в района на писта „Снежанка“ 6, известна като „зелената писта“.

Пострадалото в Пампорово дете е прието в пловдивската болница "Свети Георги", ударено е от 15 – годишно момче

В следствие на сблъсъка, детето изпадна в кома и с черепно-мозъчна травма. След като му бе оказана първа помощ от медиците в Смолян, той бе транспортиран за лечение в УМБАЛ“Св.Георги“-Пловдив, където продължават да се борят за живота му.