Пампорово
Пампорово / netinfo
5-годишното дете, което пострада тежко на писта в Пампорово, е прието в УМБАЛ „Свети Георги“  Пловдив. То е докарано в шокова зала на Спешното отделение на болницата, съобщиха за Дарик от лечебното заведение.

От болницата потвърдиха, че то е с тежка травма на главата. Сформиран е екип, който установява какво е състоянието на детето и какво трябва да се предприеме относно лечението му. Повече подробности за състоянието на пострадалото дете се очакват в по-късните часове.

Директорът на Спешна помощ – Смолян д-р Венелин Денев съобщи, че контузеното дете е в безсъзнание, с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив с опасност за живота.

По първоначална информация детето е блъснато на пистата от сноубордист.

Вече по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията в Смолян.Сигналът за инцидента при тях е получен на спешният телефон 112 в 12:35 ч.

„Извършен е оглед от дежурна оперативна група, уведомена е прокуратурата, започнало е досъдебно производство“, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Според него, досъдебното производство ще изясни обстоятелствата около инцидента и на този етап не може да се коментира, каквото и да е.

По първоначални данни, пострадалото 5 – годишно дете е било неумишлено блъснато от 15-годишно момче, управляващо сноуборд. Това се казва в официално съобщение на прокуратурата.

„По случая се извършват процесуално-следствени действия - оглед на мястото на настъпване на произшествието, предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, относно причинените телесни увреждания на детето. В процес на изясняване са механизмът и причините, довели до инцидента. Действията по разследването се провеждат под ръководството на Районна прокуратура-Смолян“, се казва още в съобщението.