/ снимка: Кирил Кирилов
На рейнджъра Валентин Димов му предстои втора операция след няколко месеца
Крайният срок, след който ще започне премахване на незаконните постройки в ромската махала на Войводиново, е осми февруари. Това съобщи пред Дарик кметът на селото Димитър Тосев. Тогава изтича 15-дневният предупредителен срок и дотогава обитателите имат време да си приберат покъщнината, допълни той. Според управника има две обжалвания, които обаче са неоснователни, защото жалбоподателите нямат документи за собственост на постройките. Описаните имоти, които ще бъдат премахнати, са общо 13.
 
Войводиново - реални действия или PR акция?

Въпреки намеренията на жители довечера отново да излязат на протест, по думите на Тосев удължаването на демонстрациите е безсмислено. Кметът увери, че довечера ще се срещне с местните хора, за да им разясни процедурата по премахването на незаконните сгради.
 

Местни жители се изправиха на протест, след като на Богоявление двама братя - младежи от ромската махала, пребиха военнослужещ от 68 бригада „Специални сили”. Пострадалият претърпя операция на лицето, която премина успешно. В момента е изписан за домашно лечение.

Поредна вечер на протести: Недоволството на хората от Войводиново продължава

По думите на кмета, състоянието на ефрейтор Валентин Димов се подобрява, но след няколко месеца му предстои втора операция за изваждане на импланта, който хирурзите са поставили в лявата му скула. 

Двамата побойници са в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.