Военният министър Красимир Каракачанов имал информация, че във Войводиново се очакват представители на организация на бивши военни, но целта им не била незаконни действия. Вицепремиерът обясни това в отговор на журналистически въпроси в НС за ситуацията в селото след побоя на 33-годишния военнослужещ Валентин Димов.
 
„Знам, че там се подготвят да отидат представители на една организация на бивши военни. Разговарял съм с тяхното ръководство, уверението е, че отиват да изразят съпричастност с бития си колега, а не да вършат незаконни действия. Мисля, че полицията ще си свърши работата както първата вечер, когато напрежението и емоцията бяха най-силни“. Така вицепремиерът коментира друга информация - за очаквани тази вечер във Войводиново футболни агитки.

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли
 
Той обобщи ситуацията - спокойна, населението е доволно, две трети от гетото е премахнато. Оттук нататък, по думите му, е въпрос на процедура по-трайните постройки също да бъдат премахнати, тъй като и те са незаконно построени.

15 са опасните постройки във Войводиново
 
Каракачанов е убеден, че няма да има междуетническо напрежение, но е необходима интеграция на ромите. Според него всяка една община трябва да си направи програма за събаряне на незаконни постройки.
 
„Който работи, изкарва си прехраната, отива, наема си квартира, в България има хиляди села, в които има и празни къщи, плащаш си тока и водата, работиш, учиш“, заключи вицепремиерът.

Жалба срещу Красимир Каракачанов е получена в КЗД
 
„Повече не трябва да си затваряме очите, част от това население, особено в малките населени места, смята, че има само права и всички са му длъжни“, категоричен е Красимир Каракачанов.

Роми се изнасят от Войводиново, бутат най-опасните постройки
 
Във връзка със закупуването на изтребители за ВВС и думи на лидера на АБВ Румен Петков военният министър съобщи, че вчера е разговарял с него и го е помолил "да спре да говори неща, които не разбира".
 
На територията на България никой не е поискал разполагане на ракети със среден обсег на действия, подчерта вицепремиерът. Второ, няма "нападателни и отстъпателни самолети". Разликата между Ф16 и Грипен е, че американските изтребители разполагат с два пъти повече въоръжение, разясни Каракачанов. Трето, попита той, къде по света, коя застрахователна компания застрахова бойна техника, създадена да воюва и да бъде унищожавана.
 
По думите му, в България никога не е имало практика да се застрахова бойна техника, застраховат се личният състав и автомобилната техника, която не участва в преки бойни действия.
БТА