/ БГНЕС
Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона.  Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод нападението над военнослужещ в село Войводиново, предаде БГНЕС.

Напрежение и протести в село Войводиново заради пребит военнослужещ
 
Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа, коментира той.
 
Преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече, добави Каракачанов. Според него, мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Във Войводиново е спокойно, започват проверки на незаконните къщи
 
Министърът на отбраната каза още, че България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници.
 
Каракачанов обяви, че предстои операция на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили, който пострада при побоя във Войводиново и добави, че го е посетил в болница „Св. Пантелеймон“.
 
Операция ще му бъде направена утре. Той е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите. „Нападателите са го удряли предимно в главата“, обясни Каракачанов и добави, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни.

Жандармерията остава да дежури във Войводиново
 
„Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, обяви военният министър, цитиран от „Фокус“.
 
Красимир Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.
 
БГНЕС, Агенция Фокус