/ БГНЕС, архив
Земна и скална маса са се свлекли на пътното платно на около километър след Кричим в посока Девин. Сигналът е получен тази сутрин към 04:30 часа. Предприети са действия по разчистване на пътя, съобщават от МВР.

Възстановено е движението в едната лента по пътя Кричим-Михалково, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението се осъществява двупосочно в едната лента.

Над 50 машини обработваха цяла нощ пътищата в Смолянско, редица ограничения на движението в областта

От рано тази сутрин трафикът е ограничен, поради отстраняване на скална маса в следствие на срутване. До приключване на работата се пропускат само леки автомобили. На място са полицейски служители, които отклоняват движението по обходни маршрути през Асеновград и Батак.

Каква е пътната обстановката на проходите в страната?

Отпада ограничението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Рожен“ и по пътя  Девин – с. Михалково. То важи само за прохода "Превала". Там обаче вече не е необходимо моторните превозни средства да са с вериги, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура". През прохода "Пампорово" също не се нужни вериги на колите и камионите, минаващи оттам.

До 13:00 ч. движението на АМ "Тракия" при 156 км , в посока София се осъществява в изпреварващата лента, поради ремонтни дейности на асфалтова настилка в активната лента за движение.