обстановка СМолян
обстановка СМолян / netinfo
Над 50 машини са обработвали пътните настилки по високите части на Смолянско, като те са проходими при зимни условия, съобщават от Областно пътно управление в Смолян. Има въведени редица ограничения по пътищата.

Проходът „Рожен“ е затворен за движение за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, за прохода „Пампорово“ е в сила целогодишната забрана за моторни превозни средства над 3,5 тона, като всички автомобили, които пътуват по това направление трябва да са с вериги. Забрана за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета е в сила и за прохода „Превала“, като там отново всички останали моторни превозни средства трябва да са с вериги.

Идентична е ситуацията и по пътя Доспат-Батак. Забранено за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета е и по пътя Девин-Михалково, в пътният участък над язовир „Цанков камък“.Единствено за прохода „Печинско“ няма ограничения.

Спират ли валежите?

„През нощта сме нямали сигнали за инциденти, пътищата са обработени – почистени, опесъчени и осолени“, коментираха още от дежурната част на Пътно управление в Смолян.

Температурите в региона варират от-5 до един градус над нулата.

Според данни на Планинската спасителна служба в Пампорово, там продължава да вали сняг, като на този етап е натрупало около 20 см в района
на "Студенец", а температурата е – 4 градуса. На връх "Снежанка" снежната покривка е достигнала 30 см, в района на Чепеларе тя е 10 см, а на връх "Мечи чал" около 20 см.