/ Пресцентър
В Пловдив започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация.

Изтезавана българка, жертва на трафик на хора, разплака Италия

В началото на пролетта и разгара на лятото голяма част от безработните и трайно незаети лица започват активно да търсят работа и вероятността да попаднат в клопките на трафикантите става все по-голяма, поради което информираността по проблема е особено важна.

С подкрепата на Mрежата за сътрудничество, създадена с цел да подпомага свободното движение на работници на територията на 28 държави на ЕС, Швейцария, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, ще се проведат информационни срещи с безработни лица и трудови борси. 

Сред планираните дейности е и участие във форуми, на които ще присъстват водещи български и международни компании, предлагащи свободни стажански и работни позиции -  „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот!“ на „JobTiger” и „Стажове“, организиран от филиала на Техническия университет в Пловдив.

По време на кампанията ще бъдат обхванати и ученици и студенти, с които ще бъде дискутиран проблема, свързан с безопасната трудова миграция. Ще бъдат разпространени и превантивни информационни материали във висшите учебни заведения в града.