/ ThinkStock/Getty Images
Заради предстоящият събор на Рожен, от Агенция „Пътна инфраструктура“, предприемат редица мерки по организация на движението.

Обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян облекчава трафика за Роженския събор

От днес отпада забраната за движение на моторни превозни средства с маса над 3,5 това по пътя Пампорово-Смолян, което ще е в сила до 22 юли - понеделник) О 6:00 часа, на 19 юли - петък до 6:00 часа, на 22 юли - понеделник ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства по пътя от отклонението за к.к. Пампорово до село Соколовци.

АПИ

Алтернативният маршрут за движение на транзитния трафик е Проглед - к.к. Пампорово-Смолян-Соколовци и обратно. Очаква се движението по пътя Пловдив-Смолян да бъде натоварено и поради това на шофьорите на товарни автомобили се препоръчва да използват обходни маршрути:Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к. Пампорово - Смолян и обратно, както и Пловдив-Кърджали-Ардино-Смолян и обратно.

Над 3 500 изпълнители ще се изявят във фолклорния конкурс на Роженския събор

АПИ призовава шофьорите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки пътна сигнализация и указанията на контролните органи.

Слагат таван на цените на 5 продукта на събора на Рожен

Организаторите на събора са предвидили и няколко буферни паркинга, за желаещите да посетят събора, като те са в Чепеларе и Пампорово, като има подсигурен и обществен транспорт за гостите на събитието.

След тавана на цените за събора на Рожен, наематели се отказват от ресторанти

Освен това, от 18 до 20 хиляди паркоместа  са предвидени за посетителите на събора.