/ Община Сопот
Над седмица продължава празничната програма на Вазовите тържества в Община Сопот тази година, съобщиха от подбалканската община.

За първи път от години Община Сопот излиза на плюс. Дават по 700 лв. за всяко новородено

Днес е вторият ден от фестивала на старата градска песен „С мечти и блянове крилати“. Кулминацията на тържествата е във вторник, когато денят ще започне с тържествена литургия по повод 169-та годишнина от рождението на Иван Вазов от 09:00 часа в църквата „Св. св. Петър и Павел”. 

Кметът на Сопот: За нас 2018-та беше много важна в икономически и юридически план


Снощи от 17:15 часа в експозиционната зала на къща-музей „Иван Вазов“ беше открита изложбата „Паричните знаци на Княжество България, Царство България и Република България“.

Малко по-късно бяха отбелязани 125 години от публикуването на романа „Под игото” като самостоятелно издание. 

В понеделник от 17:30 часа в Етнографски и занаятчийски център „Сопотски еснаф“ ще се проведе литературно-музикална вечер „Любя, тача и милея“ с участието на Литературен клуб към Къща музей „Иван Вазов”, хор „Златна есен“ към Пенсионерски клуб „Копсис“, женска фолклорна група „Незабравка“ към НЧ „Иван Вазов - 1871” и група „Веселяци“ към Клуб на инвалида. Всички формации са от Сопот.
 
Зам.-кмет: Община Сопот е във финансов възход

Програмата на 9-ти юли е най-богата и след тържествената литургия ще продължи в къща-музей „Иван Вазов” с детското утро „Аз съм българче”, подготвено от Център за работа с деца, с участието на детските градини от общината и Комплекс за социални услуги-Сопот.

Община Сопот вече има общ устройствен план

Специални гости за деня са проф. Боян Биолчев, Иван Гранитски, Милен Русков и зам.-министър председателят Марияна Николова. "Сопот има славата на възрожденски град, но нашата амбиция е да превърнем новата му история в достойно и паметно дело", каза кметът на Сопот Деян Дойнов.
 
Над 9 млн. лв. се очаква да бъде бюджетът на Община Сопот

Всички събития по случай 169 години от рождението на Иван Вазов са безплатни за посетители.