/ БГНЕС, архив
Над 9 млн. лв. се очаква да бъде бюджетът на Община Сопот за 2019 г. Публичното обсъждане ще се проведе днес. Кметът Деян Дойнов кани всички жители, представителите на бизнеса, неправителствените организации и цялата местна общественост от 17:30 часа в зала „Хаджи Гьока Павлов“ в Сопот.

Кметът на Сопот: За нас 2018-та беше много важна в икономически и юридически план

Всички граждани имаха възможност да внасят своите предложения и препоръки до 4 януари т.г., но от местната администрация уточниха, че по време на публичното обсъждане тази вечер, също ще могат да се правят предложения.

За 2018 г. Община Сопот има преизпълнение на бюджета, нещо което не се е случвало през последните 20 години, коментира пред Дарик кметът Деян Дойнов. Градът вече разполага с Общ устройствен план, което „развързва ръцете“ на общината за създаването на други планове и реализацията на нови проекти.

Зам.-кмет: Община Сопот е във финансов възход

В Общината няма да се вдигат местните данъци и такси. Намалението на таксите за детските градини и кухни ще коства на бюджета не повече от 60 хил. лв., уточни зам.-кметът Николай Новаков. Тези разходи обаче ще бъдат компенсирани с приходи от наеми.

Намалени са и разходите за гориво. Проектът за бюджет може да се разгледа на официалния сайт на общината.