Сменят и изпълнителния директор на приватизационната агенция
Сменят и изпълнителния директор на приватизационната агенция / снимка : Виктор Кадири

Изпълнителният директор на Пловдивската общинска агенция за приватизация (ПОАП) Чавдар Марев ще бъде сменен до месец. Източници от ВМРО и БСП потвърдиха пред Дарик, че Марев, който е зам. - председател на СДС, ще последва лидера си Николай Караиванов, който днес ще бъде изваден от състава на Надзорния съвет на ПОАП, въпреки че членовете му се увеличават от 7 на 9.

 

Новите членове на надзора ще бъдат юристът на Консорциум „Екологичен завод” и съветник от БНС „Александър Стамболийски” Георги Колев и Иван Петков от Атака. Кметът Славчо Атанасов предлага от квотата на администрацията в Надзорния съвет да влезе главният секретар на общината Петя Дойчинова.

 

По неофициална информация, Караиванов е отказал оферта той да остане като представител на кмета в надзора. От началото на годината двамата съветници на СДС, които доскоро гласуваха в повечето случаи с мнозинството, демонстрират опозиционно поведение в Общинския съвет. Те отказаха да се включат и в новосформираната прокметска група, в която влязоха по двама съветници на Граждански съюз за Нова България, ССД и БНС”Александър Стамболийски”.