Екип огнеборци е спасил семейство - мъж и жена, от придошлата вода до къщата им на улица "Меден дол" в Карлово. Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в къщата си на улица "Калофер войвода". Имотът е силно засегнат и работата по отводняването му продължава.

Това съобщиха от регионалната дирекция на пожарната в Пловдив. Освен дежурните пожарникари, на работа е повикан и свободен състав.

Проливен дъжд заля Карлово



От 17:00 ч. община Карлово е в частично бедствено положение заради наводнението, причинено от обилния валеж, продължил два часа. Водата е причинила щети в частни имоти, в общинската и държавната инфраструктура. Количеството дъжд превишава в пъти месечните валежи и е невъзможно да бъде поето от коритото на Стара река, от деретата и дъждоприемните шахти, обясниха от общинския кризисен щаб.

Приземният етаж на болницата в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа, също е бил наводнен, но след намесата на пожарния екип положението е овладяно. Няма опасност за пациентите и персонала.

Със съдействието на ЕВН електроподаването в района на Професионалната гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски" е изключено. Оттам са били евакуирани трима души.

Никога не вземайте душ и не мийте чинии в гръмотевична буря

За два часа са получени 40 сигнала за наводнени сгради и хора в нужда. На помощ на колегите им от Карлово е изпратен екип огнеборци от Пловдив, както и спасители от сектора "Специализирани оперативни дейности". В непрекъснат режим на работа са осем помпи за отводняване.
БТА