Славов: Двойна охрана на складовете с боеприпаси
Славов: Двойна охрана на складовете с боеприпаси / netinfo
Още двама щатни специалисти, да охраняват общоопасните средства в поделенията край Карлово и Сопот, настояват от РПУ Карлово. Това заяви депутатът от „Коалиция за България” Пламен Славов. Предложението е съгласувано с директора на областна дирекция към МВР Ангел Рангелов и предоставено на министъра на вътрешните работи Михаил Миков. Кадрите трябва да са от Министерството на вътрешните работи и да притежават необходимата професионална квалификация. Вече са уточнени и стъпките за безопасни действия, каза още Славов.

Специалистите от МВР трябва да проявяват засилен и постоянен контрол върху начина, по който се съхраняват и се борави с общоопасните средства. Това каза депутатът от левицата Пламен Славов. Той допълни, че това е особено важно за район, като този на Карлово и Сопот, където са разположени Вазовските машиностроителни заводи, поделението на Дъбенско шосе, край Карлово, а също и обекти на Министерство на отбраната. Славов определи предложението като „разумно и навременно”.

Той припомни, че преди две години на среща между представители на Министерството и шефовете на заводите във военната промишленост се е дискутирал въпросът за включването на заводите в програмата за утилизация на боеприпасите с изтекъл срок на годност. Тогава от заводите предлагат участието си, но предложението им не е било прието. В решаването на проблемите трябва да бъдат включени и предприятията, а участието им да се реши от Министерския съвет, категоричен беше депутатът.

Славов добави, че след случилото се в Челопечене, е редно държавата да осигури необходимия финансов ресурс, за да се обезвредят общоопасните средства в района.