/ DarikNews
Сигнал за голямо количество умряла риба в коритото на река Марица проверяват пловдивската полиция, РИОСВ-Пловдив и Басейнова дирекция. Това съобщи за DarikNews директорът на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев. 

Екоинспекцията провери сигнали за мъртва риба в Сазлийка

Проверката е започнала днес сутринта, след като полицай от пловдивската полицейска дирекция подал сигнала за голямо количество мъртва риба в Марица, в района на община Стамболийски. При проверката на място обаче се установило, че проблемът по-скоро идва от Пазарджик. 

DarikNews

"Веднага се обадихме на колегите в РИОСВ - Пазарджик и в момента двете ни дирекции проверяват какво се е случило", разказа пред репортер на DarikNews директорът на пловдивската екоинспекция Стефан Шилев. 

Експерти провериха сигнал за умряла риба в река Стряма

От инспекцията, както и от Басейнова дирекция, ще вземат проби от водата в реката, за да се установи има ли превишени стойности на отровни вещества в нея. Вероятно ще бъдат взети проби и от мъртвата риба, които да бъдат изпратени в БАБХ. 

Община „Родопи” също е взела всички мерки за изясняване на случая с мъртвата риба в река Марица край село Цалапица и Стамболийски. На място в момента са началникът по сигурността Николай Кискинов, както и кметовете на двете села Оризари и Цалапица – Йордан Тотев и Ивайло Данаилов.
Издадена е заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата. Очаква се резулатът от речните проби.