Шефката на Бюджетната комисия Менда Стоянова стана "Доктор хонорис кауза"
Шефката на Бюджетната комисия Менда Стоянова стана "Доктор хонорис кауза" / Искра Койчева, Дарик Пловдив
През 2018-та година Пловдив ще получи целево от държавата 8 млн. лв. за ЕСК 2019
Председателят на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова стана "Доктор хонорис кауза" на АМТИИ. Тържествена церемония по удостояването на народния представител със званието се състоя в Концертната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив (АМТИИ).
 
Академичният съвет присъди званието на Стоянова с мотиви „за съпричастност и заслуги към устойчивото развитие на АМТИИ“, а отличието й връчи ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев.

Шефката на Бюджетната комисия Менда Стоянова стана "Доктор хонорис кауза"
netinfo

Припомням, че Менда Стоянова лобира активно за отпускането на 1,1 млн. лв. за ремонта на Жълтото училище в Пловдив, което е първата българска гимназия, създадена в града на тепетата през 1868 г. Това е и единствената стара обществена постройка, която и до днес се използва по предназначение.
 
„Приемам тази награда с огромно притеснение, с благодарност и отговорност. Жълтото училище, което съществува от над 150 години, е светиня, както за Пловдив, така и национална“, каза в емоционалното си слово след приемането на званието председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание.

Шефката на Бюджетната комисия Менда Стоянова стана "Доктор хонорис кауза"
netinfo

Очакванията на управата на АМТИИ са ремонтиращото се в момента училище да приключи до началото на следващата учебна година.
 
След церемонията Менда Стоянова заяви, че държавата ще отпусне необходимите средства за реконструкцията на Концертна зала, но от Министерството на културата все още не са изготвили нужния проект.
 
Народният представител от Пловдив каза още, че през 2018-та година Пловдив ще получи целево от държавата 8 млн. лв. за ЕСК 2019.