/ DarikNews.bg, архив
Вече са постъпили първи сигнали за нарушения по време на предизборната кампания за Местни избори 2019 г. в Смолянско. Сигналите на този етап са два и са постъпили в Общинска избирателна комисия (ОИК)-Девин.

Първият е от Руси Чаушев, който е председател на общинска структура на политическа партия, като претендира за нарушение в село Селча, където един от кандидатите, работещи в местния клон на Български пощи не е в отпуск.

Вторият сигнал е от представители на местни коалиции Дияна Чаушева и Здравко Чепишев. Той се отнася за предоставяне на плочки, които се демонтират от главната улица по време на предизборната кампания и се складират на места, свързани с кандидати за общински съветници, в  място, населено с роми и в частни складове. Те са поискали от Общинската избирателна комисия да вземат отношение и установяване на тези действия, представляват ли форма за купуване на гласове в предизборната кампания.

По първия сигнал все още няма взето решение от ОИК-Девин, като предстои комисията да заседава по казуса днес, уточни Зелма Белберова - председател на ОИК-Смолян.