/ Маргарита Петрова
Учениците и учители от училище “Никола Вапцаров” ще отбележат Световния ден за борба с тормоза в училище съвместно с пловдивската полиция. 120 деца от шестите класове на учебното заведение ще изпишат с телата си посланието “НЕ на ТОРМОЗА”. Денят на розовата фланелка, както е още наричан този ден, ще бъде отбелязан в 10.00 ч. в училището. 

Психолог от детска педагогическа стая на Четвърто РУ, униформени служители от районното и представителите на клуб по бойни изкуства “Да Дао” ще изнесат презентация “Заедно срещу насилието” и ще проведат беседа, свързана с агресията в училище пред възпитаниците на две пловдивски учебни заведения - в арменското училище “Виктория и Крикор Тютюнджиян” и в ОУ “Княз Александър I ”. Презентацията в арменското училище ще бъде в в 11.25 ч., а в "Княз Александър І" - в 12.30 ч. 

С шествие Пловдив отбелязва Световния ден за борба срещу тормоза в училище

В беседи и разговори с ученици от шести и седми клас в учебните заведения ще бъдат коментирани проблемите за тормоза в училище, ще запознаят децата с техните отговорности като участници в този процес, както и какви са законовите последствия, които произтичат от него.

С участието си в кампанията “Заедно срещу насилието” пловдивската полиция подкрепя родители, учители и деца в борбата срещу тормоза и агресията сред подрастващите и призовава всички страни да бъдат съпричастни към този проблем.