/ dariknews.bg,архив
Общинският инспекторат в Пловдив е извършил проверка на пловдивския затвор. Това става ясно от сигнал за остра и задушлива миризма, изпратен до РИОСВ под тепетата. 

Отхвърлиха жалба на затворник, поискал по-лек режим

От пловдивската екоинспекция са препратили сигнала на инспектората и администрацията на район "Южен", където се намира затворът. След извършената проверка на място от общинския инспекторат са посочили, че не са установили наличието на задимяване и остра миризма. 

Затворник „забрави“ да се върне зад решетките в Пловдив

Инспекторите са провели разговор със служител от охраната на Затвора Пловдив. Оттам са обяснили, че в сградата и помощните помещения се изгарят само разрешени за ползване горивни материали /въглища и дърва/. В работните помещения не се работи с материали и препарати, които биха могли да отделят силна и неприятна миризма.

Намериха наркотици в затвора в Пловдив  

Подобен сигнал е изпратен до зеления телефон на РИОСВ-Пловдив и през февруари, тази година. Той е бил по-конкретен, като се уточнява, че става дума за тъмнокафяв, задушлив дим, излизащ от комина на затвора. Тогава също е направена проверка от общинския инспекторат, при която инспекторите пак са разговаряли с началника на затвора, но нарушения не са открити.