/ ThinkStock/Getty Images
Затворник обжалва заповед на началника на Пловдивския затвор, като иска режимът на изтърпяване на наказанието му да бъде изменен от строг на общ, съобщиха от Административния съд. Магистратите обаче са отхвърлили молбата му. 

Младеж, убил четирима с колата си, се изправя пред съда

Решението е от понеделник, а жалбата е подадена от затворника срещу изпълняващия длъжността началник на затвора Запрян Илиев през май. Шефът на тъмницата издал заповед на 10-то число същия месец, с която отказал да промени режима на наказанието на пандизчията, който от своя страна твърди, че това, което изтърпява, е незаконно.
 

Магистратите приели, че възраженията на затворника за незаконността на наложеното му наказание са недопустими за разглеждане от Административния съд.
 
Лаборантките, източвали Здравната каса с фиктивни изследвания, отново пред съда

Според тях. възраженията за липсата на мотиви в обжалвания акт са неоснователни, както и че не е установено нарушение на принципа за съразмерност, залегнал в Административно-процесуалния кодекс.

Причината за това е, че със заповедта не се цели да бъдат засегнати правата на подалия жалбата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.