Съоръжението е почти изцяло източено, а в останалото минимално количество вода се виждат измрели големи риби
"Община Хисаря инициира проверка за нерегламентираното източване на язовир "Дренака" в село Кръстевич". Това съобщи инж. Атанас Щерев, отговарящ за язовирите на територията на община Хисаря.

Установиха нарушения и при ремонтите на язовири

Той обясни, че общината не е информирана, че съоръжението е почти изцяло източено, а в останалото минимално количество вода се виждат измрели големи риби. По думите му при последната му инспекция на място преди два-три месеца, кранът на язовира е бил изправен, но се отварял и затварял много трудно, защото е много стар, каза още Щерев.

Той добави, че всяка есен около 20 язовира, стопанисвани от община Хисаря биват източвани, за да се освободят сводни водни обеми, необходими за поемането на повишени водни количества през есента.

От години село Кръстевич през топлите месеци е на режим на водата, заради старо и неподдържано водно хранилище "Резорвоар". Това лято търпението на жителите на Кръстевич се изчерпа, след като повече в седмица в чешмите не е имало вода или обявеният график за пускане на вода поне веднъж дневно не се спазвал.

ВКП се самосезира за ремонт на язовири със средства на ДКК

В началото на август Върховната административна прокуратура образува преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водоснабдяването в с. Кръстевич, заради който жителите са без вода.

След това служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова каза на парламентарен контрол, че в с. Кръстевич има много сериозен проблем заради стара водопроводна мрежа и недостатъчно водоизточници.

Има проект "Изграждане на допълнително водоснабдяване на село Кръстевич от сондажен кладенец", на стойност 3 млн. лева и следващата година трябва да се помисли много сериозно по този въпрос. 
БТА