Протест пред съда заради дело за неносене на маска се проведе тази сутрин.

Около 20 души се събраха в съда с лозунги против маските и ваксините и в защита на Крум Чешмиджиев, който е глобен за неносене на маска в търговски обект. "Съществуват толкова методи за предпазване, не вярвам едно парче плат да ме предпази от толкова опасен вирус, както го описват", каза Крум.

С това дело той се надява да провери как работи съдебната система у нас. Смята, че има много физически и процедулни причини тази глоба да не бъде приложима. Няколко човека разказаха защо подкрепят Крум.

"Той е от хората, които оказват активна съпротива срещу мерките. А над 80% от българите оказват пасивна съпротива, защото надделява здравият разум у нас, за разлика от Дивия запад", разказва един от протестиращите.

България ще разполага с близо 400 хиляди противогрипни ваксини

Повечето от тях твърдят, че са против ковид репресиите и че се опитват да ни мамят. Всичко това уврежда здравето ни и съсипва взаимоотношенията между хората и съсипва и икономиката.

За ваксините протестиращите в Пловдив твърдят, че няма как един разумен човек да няма опасение към нещо, чиито производители са освободени от отговорност.

Купуват се ваксини и се налагат насилствено, като се отказва правото на свободзен избор, което ни се полага по конституция. Жена държи лозунг, на който пише "Маските не пазят, те ни разболява".

"Против природата да се налага здрави хора да носят маски сме", твърди тя. "Маските ни пречат да дишаме, чувстваме го. Те закриват лицата ни, усмивките ни, правят ни да си приличаме един друг.

Показват нашия страх от нещо невидимо - вирус, който постоянно мутира и е различен, не можеш да го хванеш, дори ваксините не успяват" добява тя. Протестиращите в Пловдив говорят още за световна конспирация срещу здравето и налагане на нов световен ред.
Агенция "Фокус"