/ iStock/Getty Images
Брачна двойка била помолена да напусне ресторант в Тексас, защото отказали да свалят защитните си маски. Американските медии посочват, че досега е имало случаи, когато е било искано от хора да напуснат обект на закрито, защото отказват да носят маска, но това е първият път, когато някой е изхвърлен за спазване на антипандемичните мерки.

Гърция затяга мерките срещу COVID-19 за неваксинираните

Натали Уебстър и съпругът й били в ресторант „Хенг Тайм“ в Роулет, Тексас, когато сервитьорка се приближила до тях и ги помолила да свалят маските си или да напуснат ресторанта. „Сервитьорката дойде, седна до мен и каза: „Нашият мениджър ми каза да дойда, защото съм по-любезна от него.“

Тя уточнила, че позицията на мениджъра е клиентите да са без маски и ако не ги махнат, биват помолени да си тръгнат, разказа Уебстър пред Си Би Ес.

Двойката, която има бебе с отслабен имунитет, отказала да свали маските, след което били помолени да напуснат ресторанта.

Великобритания отмени ваксинационните паспорти

За собственика на заведението това е „въпрос на добри обноски“ и че маски не може да се носят в ресторант. „Похарчих много пари за отваряне на ресторанта, пролях кръв и пот за тази работа и не искам никакви маски тук“, казва Том, собственик на заведението.
БГНЕС