Прочутите Концерти на възглавници отново ще гостуват в Пловдив
Прочутите Концерти на възглавници отново ще гостуват в Пловдив / netinfo
Прочутите Концерти на възглавници отново ще гостуват в Пловдив. Два оперетни концерта ще се състоят днес в Регионалния исторически музей в града - от 11:00 и от 17:00 часа. Солисти ще бъдат безспорните любимци на публиката Доротея Доротеева (сопран) и Александър Мутафчийски (баритон). Великолепните музиканти са подбрали виртуозни оперетни арии и дуети, които ще прозвучат под изкусния акомпанимент на пианистката Венета Нейнска.

Един час преди всеки Оперетен Концерт на възглавници започва традиционната безплатна Работилница на възглавници, в която децата ще могат да изработят свой сувенир за спомен от концерта. Във фоайето на Регионален исторически музей ще бъдат отворени и щандовете на партньорите на Концерти на възглавници, които са подготвили интересни предложения за публиката: Учебен център Хелен Дорон, Гайо Шоколад, както и Куайсер Фарма.

Концерти на възглавници са проект на Модо България и са оценени от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Официален партньор на събитието е район „Централен“ и Георги Стаменов – кмет на района. „През ноември посетих концертите с моето семейство. В Пловдив проектът се приема много добре от родители и деца и с удоволствие помагаме на организаторите“, споделя Георги Стаменов.