Приватизираните от EVN ближат рани заедно
Приватизираните от EVN ближат рани заедно / netinfo

Заместник областният управител Найден Найденов ще участва в работна среща на която ще бъдат обсъдени състоянието и перспективите пред приватизираните от EVN електроразпределителни дружества. Срещата ще се проведе днес в сградата на КНСБ в София. Участие в нея ще вземат мениджъри и синдикалисти от EРД Пловдив / Стара Загора, депутати от парламентарната енергийна комисия, министърът на икономиката и енергетиката, ръководители от ДКЕВР, областни управители на съответните области и Федерацията на потребителите.

Ще се дискутира направеното и предстоящото по преструктурирането на приватизираните дружества, в т.ч. и инвестиционните им намерения. Ще бъде обменена информация относно социалните ангажименти на купувачите, заложени в приватизационните договори и тяхната реализация в светлината на провежданата политика в областта на заетостта, доходите на персонала, както и охраната на труда и спазването на технологичната дисциплина.

Ще бъдат обсъдени и намеренията на дружествата по отношение цените на електроенергията, предварителните мнения на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, както и възгледите на синдикатите по необходимите компенсаторни мерки, налагани от евентуалните ценови увеличения.