Нов параклис в база Граф Игнатиево
Нов параклис в база Граф Игнатиево / снимка: Кирил Кирилов
Нов параклис в база Граф Игнатиево
98273
Нов параклис в база Граф Игнатиево
  • Нов параклис в база Граф Игнатиево
Акция „Пречупване“ не може да има успех, ако правителството не пречупи собствените си виждания за това, що е то правова държава и върховенство на закона. Това заяви край Пловдив президентът Румен Радев. Той допълни, че пречупване на вижданията трябва да има и относно това що е то корупция и как тя се развъжда у нас, както и що е то престъпност и как трябва да се води борба с нея.

Крайно време е да се разбере, че лобирането навън за членство в Шенген също няма да има успех, ако правителството на България не вземе крути мерки за справяне с корупцията, престъпността и бедността, категоричен бе Радев.

Той коментира и напрежението в Югоизточна България, свързани с евтаназията на животните и организираните протести срещу нея, като попита риторично как местните жители ще си възвърнат стимула, след като поминъкът им е унищожен. По думите му напрежението е намаляло временно, но проблемите в отрасъла остават, дори се задълбочават. Засега Радев няма намерение да свиква Консултативния съвет за национална сигурност, но не изключва на по-късен етап и това да се случи. 
 

Нов параклис в база "Граф Игнатиево"
снимки: Кирил Кирилов


Държавният глава опроверга изнесените от ГЕРБ данни, че именно през времето на служебното правителство, назначено от самия него, сивият сектор у нас е придобил голяма сила. Абсолютно невярно твърдение, каза Радев и допълни, че служебното правителство е събрало 1 милиард и 600 милиона лева, най-вече от областта на енергетиката.


Президентът за пореден път акцентира върху нищожния нальот, който имат авиаторите от базата в Граф Игнатиево. По думите му летците от това военно формирование имат най-малко летателни часове от всички авиобази в страната.

Държавният глава беше в авиобазата край Пловдив за освещаването на новия параклис „Св. Великомъченик Мина“. Храмът е изграден по негова инициатива. Православният ритуал бе отслужен лично от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай. На церемонията присъстваха висши офицери, представители на държавната и местната власт, военнослужещи и гости.

Чуйте и от приложеното аудио
 

Нов параклис в база Граф Игнатиево
снимка: Кирил Кирилов