Превозвачи от Пловдив и региона поискаха незабавната оставка на директора на ОП "Организация и контрол на транспорта" в града Пламен Вълков.

Това стана с протест тази сутрин пред сградата на общинското предприятие. Протестиращите депозираха искането си в писмен вид в деловодството на фирмата.

В него се посочва, че управлението на общинското предприятие е довело до провал в областите "Организация и контрол на движението" и "Автобусен и таксиметров превоз на пътници", както и "настройване на институциите в града една срещу друга чрез даване на неистински обяснения".

Протестът на ресторантьорите в Пловдив променя маршрута на автобуси

Сред мотивите за исканата оставка е и "провала на връзката между Центъра за видеонаблюдение и КАТ, съмнение за участие в корупционни практики, свързани с необоснованото двойно увеличение на доставната цена на автомобилните превозни стикери за извършване на таксиметров превоз".

Като пример за неефективно управление на общинското предприятие протестиращите посочват и неосигуряването на необходимите субсидии за нормално функциониране на градския транспорт, както и допускане на таксиметрови фирми да работят в сивия сектор.

Протестиращите внесоха искането за моята оставка, но не смятам да я подавам, тъй като не съм направил никакво нарушение. Това каза пред БТА Пламен Вълков. Той подчерта, че е част от екипа на кмета на града Здравко Димитров и само той може да му поиска оставката. "Продължавам да си изпълнявам служебните задължения. Всички законови искания, отправени към мен до момента, са удовлетворени, но те имат и незаконови", твърди Вълков.

Организатори на протеста са Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи, Националното сдружение на автобусните превозвачи, Асоциация на таксиметровите синдикати в Пловдив, Национална асоциация за защита "Георги Ряпов".
БТА