/ iStock/Getty Images
"Пожарът край с. Розино вече е контролиран. Към момента остават две огнища в средновисоката североизточна част на Стара планина", край с. Розино, съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Военнослужещи и хеликоптер помагат в гасенето на големия горски пожар в Карловско

В гасенето участват пожарникари, служители на ДГС с. Розино, военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада и доброволци. В момента пожарът се контролира от пожарникари и военни.

На 2 август на територията на община Карлово възникнаха няколко големи пожара: в землището на Клисура, който бе бързо потушен от служители на РС ПБЗН Карлово; две огнища в с. Розино, в гасенето на които участваха пожарни автомобили от пожарните Карлово и Пирдоп, модулно формирование за гасене на пожари от 61-ва Стрямска механизирана бригада, доброволни формирования от Пловдив и София, служители от ДГС Розино и хеликоптер "Кугър" от Авиобаза "Крумово".

Голям пожар и в Стара Планина

Пожар възникна между селата Московец и Каравелово, лумнал от запалени бали слама и потушен от пожарникари от Хисар, горски служители и доброволци от с. Каравелово. В с. Христо Даново горяха розови градини, във вилната зона на Калофер изгоря вила, в с. Кърнаре изгоря плевня и част от къща.

При възникналите общо 7 големи пожара на територията на община Карлово няма пострадали хора, нанесени са материални щети и поражения на горския фонд.
БТА