На този етап той е локализиран
Сухи треви и храсти горят край благоевградското село Бучино.

Огънят е тръгнал около 14:00 часа и е обхванал няколко декара в района.

Пожар в гората над Велинград

Заради вятъра огънят често мени посоката. Засега е на около 2-3 км от най-близките къщи в село Бучино. Наблизо има и склад за жито.

Докато пожарникарите са се опитвали да овладеят огъня от страната на магистралата, пожарът е тръгнал към село Бучино. Евакуирани са три къщи в Тасковска махала. Засега огънят около тях е загасен, но остава опасно заради вятъра.

"На този етап пожарът край благоевградското село Бучино е локализиран и няма опасност за населението", каза ръководителят на бригадата по гасене на огнената стихия инспектор Вълчев.

"На този етап разпространението е спряно, но екипи са на място, в случай, че вятърът отново разпали стихията", посочи инспектор Вълчев. В гасенето на пожара участват няколко екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград, включени на помощ на пожарникарите са и водоноски на общинската фирма по чистотата в Благоевград и техника на местното ВиК дружество.

Голям пожар и в Стара Планина

Сигналът за пожара е подаден малко след 13:00 часа. По първоначална информация огънят е обхванал голяма площ сухи треви и храсти, а силният вятър и високите температура са подпомогнали бързото разпространение на огъня.

Пред седмица в района на селото отново имаше голям пожар, при който бяха засегнати около 700 декара площи. В стихията тогава изгоря една необитаема къща, три леки постройки, автомобил, лозя и овощни градини.
БТА