/ iStock/Getty Images
Частната пожарна кола на Академичен цирк „Балкански“ участвала в потушаването на пожар на околовръстния път на Слънчев бряг.

На 28 юли преди обяд се запалили сухи треви в района, а момчетата, които строяли цирка за гастрол Несебър, забелязал гъст дим.

Без да се замислят, палят пожарната и с включени сирени се отправят към мястото на пожара. Заварват паникьосани хора, горящи сухи треви. Разпъват маркучи и почват да гасят. Вятърът не е бил силен, затова и не се е разразил на голяма площ.

Междувременно други хора са сигнализирали пожарната в Несебър, пристига малка кола, след това и специализиран голям такъв. Локализирали са пожара с общи усилия, но не са могли да спасят три бараки и близо 7-8 декара сухи треви.

Опера в цирка по случай 40 години Калуди Калудов на сцена

Началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението се е обадил на акад. Балкански да благодари за проявената смелост и бърза
реакция на екипа и на техническия директор Николай Балкански.

Това е четвъртият пожар, който специализираният пожарен автомобил на цирк „Балкански“ се намесва адекватно. Предишните случаи са от гасене на кола в Зона б-5 в София, на автобус с деца на пътя Бяла – Варна и на лек автомобил в Русе до бензиностанцията на ОМВ.
 
Академичен цирк "Балкански"