Пловдивското дерби извън Коматево, СТК решава къде
Пловдивското дерби извън Коматево, СТК решава къде / netinfo

Ботев Пловдив бе наказан ефективно с лишаване от домакинство за една среща и с глоба от 4000 лева. При това положение предстоящото през уикенда пловдивско дерби с Локомотив, на което Ботев е домакин, няма да може да се играе на базата в Коматево.

По-късно днес СТК ще постави къде ще се играе този мач като вариантите са той да бъде преместен на стадиона в парк Лаута в Пловдив или да се играе в друг град.

Санкцията бе наложена заради това, че треньорът на Локо София Стефан Генов бе ударен с бутилка по главата от фен на Ботев и действието е с последствия. „Канарчетата“ вече са били наказвани два пъти. В 10-тия кръг с предупреждение за лишаване от домакинство и в 14-тия кръг с мач на закрити врати. Този случай е рецидив, трети през настоящото първенство, което задължава ДК да накаже клуба с лишаване от домакинство. Освен това комисията е сезирала СТК да задължи Ботев да издигне ограда пред Сектор А на стадиончето в Коматево и да предприеме адекватни мерки за реална охрана в коридорите на сградата.