Пловдивски ученици от училищата по изкуствата ще рисуват „Великденски яйца“ пред общината
Пловдивски ученици от училищата по изкуствата ще рисуват „Великденски яйца“ пред общината / община Пловдив

Ученици от двете художествени училища в Пловдив – НХГ „Цанко Лавренов“ и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще пресъздадат днес своите великденски сюжети върху 10 макета на яйца с големина от 70 см. до 1.20 м. Това ще се случи на зелената площ до разцъфналата голяма магнолия пред сградата на Община Пловдив.

Началото на тематичния Великденски живописен пленер на открито на тема „Великденски яйца“ започва в 12 часа. Докато младите художници творят, техни връстници от НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив ще свирят за доброто настроение на творците и публиката.

След като талантливите възпитаници на двете училища по изкуствата изпишат десетте великденски яйца, те ще останат да радват пловдивчани пред сградата на община Пловдив по време на предстоящите светли празници.

Очаква се по традиция мястото отново да се превърна в любима територия за снимки и селфи на пловдивчани и гости на града от всички възрасти.

Миналата година яйцата бяха изрисувани от известни пловдивски художници. Тогава в инициативата се включиха Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров.